Innvandring, helse og mat

Innvandring, helse og mat

kunnskapsutvikling om endringer i helse ved migrasjon

En mer sammensatt befolkning fra alle deler av verden preger dagens Norge. Fra kostholdseksperter og myndigheter har det lenge vært fokusert på hvordan et sundt kosthold bør være, men budskapet om et variert og ernæringsmessig kosthold er ikke nådd tilstrekkelig ut til alle innvandrere. Dette har bl.a. ført til mange mer eller mindre alvorlige helseproblemer for flere minoritetsgrupper. Boken er inndelt i fire kapitler. Første kapittel tar opp helsebegrepet i ulike kulturkretser, og helse i forhold til migrasjonssituasjonen. Kap. 2 tar for seg sykdom og kostrelaterte sykdommer som følge av livssituasjonen og kostendringer i Norge. Tredje kapittel omhandler ernærings- og helseopplysning. Det tar opp kommunikasjon og kartleggingsmetoder og gir ideer til samtaler. Kap. 4 beskriver først og fremst basismat, ulike råvarer knyttet til helsemessig betydning, småbarns- kost og en beskrivelse av mattretter. Kilder.
ForfatterGunnhild Aakervik
Utgitt2000