Anbefales
Flush

Roman • Kortromaner • Biografisk

Flush

en biografi

"Flush" tilhører den lette, sprudlende delen av Virginia Woolfs forfatterskap. Som "Orlando" er den en "biografi", denne gangen over livet til en hund, også her med fotnoter og biografi. Flush er lyrikeren Elizabeth Barrett Brownings cocker spaniel, og vi følger ham fra han er en vilter valp til han dør mett av dage. Samtidig får vi - sett fra Flushs perspektiv - historien om den syke og isolerte Elizabeth Barrett i London, forsørget og bevoktet av en tyrannisk far, til hun gifter seg og rømmer til lange og lykkelige år i Italia, der et nytt og fritt liv begynnerogså for Flush. Da "Flush" kom ut i England i 1933, ble den straks en bestselger, og den har alltid vært en av Virginia Woolfs mest populære bøker.
ForfatterVirginia Woolf
OversetterMerete Alfsen
Utgitt1999

«Forfattarliv i London og Italia sett frå eit hundeperspektiv!»

Ein cocker spaniel, ei blivande forfattarinne, ei kjærleikshistorie, ei reiseskildring! Historia om Elisabeth Barrett Browning sett gjennom augo til hunden Flush. Morosamt, lærerikt og overraskande, eminent omsett av Merete Alfsen.

Passer for deg som ...

elskar hundar og litteratur!

Ka
KariDeichman
«Erindringer fra et hundeliv»

Biografien om Flush, en cocker spaniel tilhørende den britiske 1800-talls poeten Elizabeth Barrett Browning. Vi følger Flush gjennom hverdagsliv i London, reiser i Italia og en dramatisk kidnapping. Det er akkurat så sjarmerende merkelig som det høres ut som!

Passer for deg som ...

lurer på hvordan verden ser ut fra de firbeintes perspektiv.

An
AnnaDeichman