Formidling og fortelling

Formidling til barnehager

Erik Thallaug / Fotofolk

Til deg som jobber i barnehage

Ønsker du å ta med en barnehagegruppe til biblioteket? Ta kontakt med lokalbiblioteket ditt på telefon eller e-post, så kan dere bli enige om tidspunkt for besøket og hvor lenge det skal vare. Det er også nyttig for biblioteket å vite hvor mange dere er, og alderen på barna. Dere kan bruke tiden i biblioteket til å kikke på bøker, lese sammen, tegne, spille spill og kose dere.

På de fleste bibliotek er det mulig å spise matpakken, dette er det i så fall lurt å avtale når dere bestiller besøket.

Flere av Deichmanbibliotekene tilbyr i tillegg booking av formidlingsopplegg.


Lesestund

Våre bibliotekarer plukker ut lekne, overraskende, spennende, helt nye og gode gamle fortellinger til høytlesning for barnehager, og kanskje vi finner på en gøy verkstedaktivitet etter vi har lest bok! Vi kan også sette sammen en lesestund om et helt spesielt tema som dere velger.

Låne bøker

For barnehager med flere avdelinger anbefaler vi at hver avdeling har sitt eget kort. Skjema for å få lånekort henter dere på biblioteket, og den som er økonomisk ansvarlig i barnehagen må signere på skjemaet. Husk å ha med lånekort og kode (fire tall) hver gang dere skal låne bøker på biblioteket. Bøkene dere låner kan dere ha i 42 dager.

Bestille bokpakker

Skal dere jobbe med et bestemt tema i barnehagen og trenger relevante faktabøker eller høytlesningsbøker som passer til temaet? Eller har dere lyst til å oppdage nye, gode høytlesningsbøker? Bibliotekarene på ditt lokalbibliotek er behjelpelige med å lage bokpakker på bestilling, ta kontakt med biblioteket ditt for å gjøre avtale.

Filmvisning

Visste du at det også er mulig å se film på biblioteket? Dere kan velge blant filmene som ligger på filmrommet.no.