Deichmans jul

Foto: Eivor Eriksen

Vi i Deichman ønsker å gi et lite bidrag for å spre litteratur, kultur og kjøpefri julehygge over hele byen i førjulstiden. Hos oss finner du rom for ro og refleksjon i en masete tid.

Under finner du blant annet tips til julekalenderbøker, tips om de 20 beste barnebøkene fra 2021 som du enten kan låne eller gi bort i julegave, og en oversikt over alle førjulsarrangementer på bibliotekene våre. I tillegg lyser vi opp førjulstiden med utendørs lysprojisering med ulike sitater på Deichman Bjørvikas fasade hver desemberdag fram mot jul.

Husk at Deichmans meråpne biblioteker er åpne 07 - 23 hver eneste dag, hele året - også søndager, julaften og i romjula.

Med ønske om en hyggelig førjulstid, en fredelig jul og et friskt nytt år!


Førjulsarrangementer:

Her er en oversikt over alle førjulsarrangementer som foregår på bibliotekene våre. Alt er selvfølgelig helt gratis å delta på!

Julestemning i byrommet:

Hver dag i desember, til julaften, vil Deichman Bjørvika bidra til julestemning i byrommet med et lysende projeksjonsarbeid på det nye hovedbibliotekets fasade. Hver desemberdag fram mot jul vil nye bevegelige bilder og poetiske tekstutdrag pryde byggets utkragende toppetasje. Lysspillene er laget av ProjektorPøblene.

Foto: Lars Schwed Nygård

Foto: Merete Lie

Foto: Eli Sætre Follerås

Julekalenderbøker:

Foto: Eivor Eriksen

Vi har funnet fram 24 julekalenderbøker som alle har 24 kapitler, ett for hver dag fram til julaften. Skap en hyggelig tradisjon med en av disse stemningsfulle bøkene, som både små og store kan glede seg til!

De beste barnebøkene (2021):

Harde gaver er best, og lite slår det å treffe den leseglade med den perfekte boka i julegave! Er du usikker på hva du skal gi til den fantasyelskende datteren din eller den historieinteresserte nevøen din?

Barnebibliotekarene Ingrid, Pernille og Sigrid gir sine beste 2021-boktips til hele ungeflokken i episode 9 av Deichman-podkasten Lesekoden, som er en podkast for foreldre.

Lucia:

Kom i julestemning med Nils Bechs magiske versjon av Luciasangen.

Se Nils Bechs magiske kalenderluke fra 13. desember 2020.