Verksted og kreativitet

Folkeverkstedet

Foto: Deichman

For deg som liker å fikse, bygge, reparere og skape.

Folkeverkstedet er et skaperverksted i Deichman Bjørvika som er åpent for alle. Her finner du en verktøypark, men det viktigste verktøyet er deg og dine idéer. Utstyret er selvbetjent, men vi hjelper deg om vi har tid.

Vi ønsker å inspirere deg til å sette i gang med små og større prosjekter. Vi vil at du skal bli komfortabel med ny teknologi og gjøre deg kjent med mulighetene dette gir deg, enten ved å delta på kurs eller prøve deg frem selv ved å låne verktøyene vi har tilgjengelig.

Rommet skal fungere som en møteplass hvor du kan treffe andre med samme nysgjerrighet og skaperglede - for vi mener at det er mellom mennesker i fysiske rom den viktigste kunnskapen læres.

Velkommen til oss!


Åpningstider

Tirsdag-fredag: 13:00-19:00

Lørdag: 12:00-17:00

Skikk og bruk

Vi vil at du skal kunne utfolde all din skaperglede uten så mange regler, men for å gjøre Folkeverkstedet til et godt miljø for alle, er det likevel noen punkter vi ønsker du skal følge.

  1. Du kan kun booke én maskin av gangen. Ved ankomst, velg maskinen du har booket, så blir det enklere for både oss og andre lånere.
  2. Ved feil eller mangler på maskiner eller utstyr, gi oss beskjed slik at vi kan ordne opp og eventuelt finne reserveløsning for deg.
  3. Maskinene våre kan kun benyttes innenfor verkstedets åpningstider, disse er 13-19 (tirsdag-fredag) og 12-17 (lørdag).
  4. Alt vårt utstyr har tolv års aldersgrense, men i følge med en voksen er det selvsagt lov for yngre skapere å benytte seg av våre tilbud.
  5. Du kan ikke produsere varer hos oss men står fritt til å teste ut ideer og prototyper, eller bare ha det gøy :)
  6. Det er kun tillatt med drikke i lukket beholder på Folkeverkstedet. Deichman Bjørvika har to områder hvor det er lov å spise, disse finnes i andre etasje (ved rulletrappen opp til tredje) og på Kringsjå mellom fjerde og femte etasje.

Ellers setter vi pris på om du rydder etter deg selv, da blir det mye triveligere for den som kommer etter. Vi blir også svært takknemlige om dere hjelper hverandre når tiden vår ikke strekker til :)

Disse bibliotekene har "Folkeverkstedet"