Velkommen til Grorudverset! 🪐

Vi inviterer til en inspirerende og inkluderende festival for femte år på rad. Bli kjent med dalen som rommer et helt univers av historier.

17.–22. oktober på sju Deichmanbiblioteker: Bjerke, Demo Linderud, Bredtveit, Furuset, Nordtvet, Romsås og Stovner.


Program

Programmet for årets GroLitt-festival legges ut fortløpende.

Klikk på "+ se flere" for å se fullstendig festivalprogram:

Om festivalen

Vi har satt sammen et program som er tettpakket med kulturelle og litterære godbiter som gjenspeiler mangfoldet i dalen.

Erika Fatland kommer med et spesialskrevet foredrag om Ukraina og Russland. Komikerne Javad El Bakali og Ahmed Mamow tar oss med på en humoristisk reise i norske verdier på Oslos østkant. (Don) Martin, Jonathan (Castro) og Felipe (Fela) forteller sine historier og tar publikum med inn i blokka, bak musikken og tekstene sine. Marta Breen forteller om kvinnene som har satt sitt preg på bydelen vår.

En av Groruddalens største sønner, Jonas Benyoub, vil sammen med forfatter Øyvind Holen snakke om hiphop, og den multikulturelle drabantbyen. Ghulam Abbas og Yosef Woldemariam vil drøfte hvordan det er å vokse opp som minoritet i Norge, finne tilhørighet, egen identitet, og reflektere over historiene vi omgir oss med og forteller til omverden.

I tillegg blir det blir rapkonsert, dans, sirkus, teater og eget program for familier og barn. Sett av dagene og følg med på sidene våre for flere navn og arrangementer!