Ofte stilte spørsmål om Deichman Bjørvika

Vi har samlet de mest stilte spørsmålene knyttet til biblioteknorges største flyttesjau!


Q & A

Hvor ligger det nye biblioteket?

Du finner oss på byens beste tomt, Anne-Cath. Vestlys plass 1, mellom Oslo Sentralstasjon og operahuset. Visste du forresten at Anne-Cath. Vestly ville fylt 100 år 15. februar 2020?

Hvor mange bøker, filmer og CD-er blir det i Bjørvika?

Vi skal flytte 450.000 medier. Det meste av samlingen vil være tilgjengelig for lånerne via selvbetjening.

Hvordan flytter dere så mange bøker og andre medier?

Vi har et flyttebyrå som pakker ned mediene og frakter dem til det nye biblioteket. Deichmans ansatte vil selv pakke opp og sørge for at alt kommer på på rett plass. Vi gleder oss til å få opp samlingen i de nye, flotte hyllene i Bjørvika!

Hva koster det å bruke Deichman Bjørvika?

Det meste er gratis i Deichman Bjørvika. Du kan låne studieplasser, bøker, musikk, verktøy, instrumenter og mye annet, uten at det koster noe som helst.

Papir og materiell må betales (kostpris).

Hvorfor åpner dere på en lørdag?

Vi ønsker at så mange som mulig skal få se det nye hovedbiblioteket samme dag som det åpner. Vi har også åpent fra 10 til 22 søndag 29. mars.

Hva blir åpningstidene?

Vi kommer til å ha åpent sju dager i uka, fra morgen til kveld. Det blir samlet sett flere åpningstimer enn på dagens hovedbibliotek. Eksakte åpningstider blir kunngjort nærmere åpningen.

Hva skjer i åpningshelgen?

Programmet for åpningshelgen vil bli lagt ut på nettsidene våre og på Deichman Bjørvikas Facebook-side så snart det er klart. Men vi kan allerede nå røpe at åpningshelgen blir et fyrverkeri av en folkefest!

Hvilke bibliotekkort kan jeg benytte der?

Du kan bruke bibliotekkort fra Deichman eller Nasjonalt lånekort. Du kan også bruke biblioteket uten bibliotekkort, men vi anbefaler deg å be om kort; det gir deg tilgang til mange ulike tjenester som for eksempel PC-er til utlån, instrumenter og verktøy til hjemlån, og digitale tjenester som E-bøker, E-lydbøker, FilmBib og PressReader m.m. Og det er selvfølgelig gratis!

Er det mulig å parkere barnevogn i biblioteket?

Ja, vi har egen barnevognparkering.

Kan jeg holde et eget arrangement på Deichman Bjørvika?

Ja, det kan du! Vi har flotte rom og scener som kan brukes av deg som ønsker å skape møter, samtaler eller kulturproduksjoner i egen regi for et bredt publikum. Om du vil arrangere debatter, boksamtaler, foredrag, forestillinger, verkstedaktiviteter eller filmvisninger, har vi en arena for deg! Ønsker du å låne eller leie lokaler hos oss, kan du sende en e-post til på formidling@deichman.no.