Ofte stilte spørsmål om Deichman Bjørvika

Vi har samlet de mest stilte spørsmålene om Deichman Bjørvika - Oslos nye hovedbibliotek.


Q & A

Hvor ligger Deichman Bjørvika?

Du finner oss på byens beste tomt, Anne-Cath. Vestlys plass 1, mellom Oslo Sentralstasjon og Den Norske Opera & Ballett.

Når åpner Deichman Bjørvika?

Deichman Bjørvika skulle åpnet 28. mars 2020, men for å hemme spredning av koronaviruset valgte vi å utsette åpningen. Det er fortsatt usikkert når vi kan åpne Deichman Bjørvika. Vi åpner hovedbiblioteket når det er trygt å være samlet. Følg med i tiden framover, vi oppdaterer dere i våre kanaler når ny dato er satt.

Hvor mange bøker, filmer og CD-er blir det i Bjørvika?

Det er 450.000 medier i Deichman Bjørvika, og det meste av samlingen er tilgjengelig for lånerne via selvbetjening.

Hvordan har dere flyttet så mange bøker og andre medier?

Vi har et flyttebyrå som har pakket ned mediene og fraktet dem til det nye biblioteket. Deichmans ansatte har selv pakket opp og sørget for at alt har kommet på rett plass. Samlingene har fått flott plass i de nye, fine hyllene i Bjørvika!

Hvilke bibliotekkort kan jeg benytte der?

Du kan bruke bibliotekkort fra Deichman eller Nasjonalt lånekort. Du kan også bruke biblioteket uten bibliotekkort, men vi anbefaler deg å be om kort; det gir deg tilgang til mange ulike tjenester som for eksempel PC-er til utlån, instrumenter og verktøy til hjemlån, og digitale tjenester som e-bøker, e-lydbøker, FilmBib og PressReader m.m. Og det er selvfølgelig gratis!

Hva koster det å bruke Deichman Bjørvika?

Det meste er gratis i Deichman Bjørvika. Du kan låne studieplasser, bøker, musikk, verktøy, instrumenter og mye annet, uten at det koster noe som helst. Papir og materiell må betales (kostpris).

Hva blir åpningstidene?

Vi kommer til å ha åpent sju dager i uka, fra morgen til kveld. Det blir samlet sett flere åpningstimer enn det var på det forrige hovedbibliotek. Eksakte åpningstider blir kunngjort nærmere åpningen.

Blir det mulig å parkere barnevogn i biblioteket?

Ja, vi har egen barnevognparkering i 1. etasje.

Kan jeg holde et eget arrangement på Deichman Bjørvika?

Ja, det kan du! Vi har flotte rom og scener som kan brukes av deg som ønsker å skape møter, samtaler eller kulturproduksjoner i egen regi for et bredt publikum. Om du vil arrangere debatter, boksamtaler, foredrag, forestillinger, verkstedaktiviteter eller filmvisninger, har vi en arena for deg! Ønsker du å låne eller leie lokaler hos oss, kan du sende en e-post til formidling@deichman.no.