Samtale og debatt

AVLYST! Jón Kalman Stefánsson: Barndom på Island

Arrangementet er dessverre avlyst. Møt den islandske stjerneforfatteren Jón Kalman Stefánsson som er aktuell med en ny roman på norsk.

Arrangementet er dessverre avlyst. Møt den islandske stjerneforfatteren Jón Kalman Stefánsson som er aktuell med en ny roman på norsk.
Tirsdag 22. sep. 2020
19:00 - 19:45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Samtalen med Jón Kalman Stefánsson er dessverre avlyst på grunn av reiserestriksjoner.

Jón Kalman Stefánsson skrev seg inn i mange norske lesehjerter med romanene fra Keflavík, og særlig romanen 'Sommerlys, og så kommer natten'. Romanen 'Stjernenes knitring' som nå utkommer på norsk har mer av det som har gjort etablert Stefanssons forfatterskap til et som stadig flere følger. Her, som i flere av forfatterens andre bøker, møter vi et Island der fortid og nåtid flettes i hverandre og gir et sammensatt bilde av det islandske samfunnet. Vi møter en ung gutt som vokser opp med faren sin, før de plutselig blir tre. og verden blir stadig større. Vi får fortellingene om å høre til, fortellingene om å se framover, om å høre til, og om å bli kjent med de vi har rundt oss.

Møt Stefánsson i samtale med Ida Pallin Bostadløkken.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes to uker før samtalen, kl 08.00 om morgenen.

  Får du ikke brukt billettene dine ber vi deg om å gi oss beskjed på formidling@deichman.no.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.

  Smittevern

  Det er begrenset antall plasser på alle våre arrangement, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.

  Om bidragsyterne

  Jón Kalman Stefánsson

  Jón Kalman Stefánsson er en av Islands største nålevende forfattere, og har blitt nominert til Nordisk råds litteraturpris fire ganger og har vunnet P.O. Enquistprisen og Den store islandske litteraturprisen. Med romanen 'Sommerlys, og så kommer natten' fikk han flere nye lesere, og det store internasjonale gjennombruddet kom med trilogien om 'Gutten'. Stefánssons bøker er nå oversatt til 27 språk.

  Ida Pallin Bostadløkken

  Ida Pallin Bostadløkken er journalist for podkasten 'Damer som drikker' og frilanser for ulike litteraturarrangement. Hun driver også den feministiske bruktbokhandleren Gullberg&Bostadløkken og leder en kritisk lesesirkel, 'Som leser', på Deichman Grünerløkka.

  Bøker av Jón Kalman Stefánsson ()