Samtale og debatt

AVLYST! Sara Omar: Med romanen som våpen

Samtalen er dessverre avlyst. Den dansk-kurdiske forfatteren vil reformere Islam for å gi plass til kvinner og barn. Møt henne i samtale med Shazia Majid om hennes nye roman, 'Skyggedanseren'.

Samtalen er dessverre avlyst. Den dansk-kurdiske forfatteren vil reformere Islam for å gi plass til kvinner og barn. Møt henne i samtale med Shazia Majid om hennes nye roman, 'Skyggedanseren'.
Fredag 18. sep. 2020
17:00 - 18:00
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Samtalen med Sara Omar 18. september er avlyst på grunn av reiserestriksjoner.

--

Sara Omar er dansk-kurdisk forfatter og aktivist. Hun kom med boka 'Dødevaskeren' i 2017, som fikk mye oppmerksomhet og gode anmeldelser, og høstet ros for sin ærlighet og sitt mot i temaene hun tar opp. Her møter vi hovedpersonen Frnesk og hennes oppvekst i et samfunn i Kurdistan der kvinner er sårbare og utsatte.

Nå kommer oppfølgeren, 'Skyggedanseren', som slår like hardt som den første boka. Gjennom til tider brutale skildringer får vi et innblikk i et like autoritært samfunn. Selv har hun uttalt: «Min bog og mine budskaber er et forsvar for menneskerettigheder. Et forsvar for kvinders og børns rettigheder og ret til at være frie i denne verden».

Møt Sara Omar i samtale med Shazia Majid.


  Praktisk info

  Billetter

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes to uker før samtalen, kl 08.00 om morgenen.

  Får du ikke brukt billettene dine ber vi deg om å gi oss beskjed på formidling@deichman.no

  Smittevern

  Det er begrenset antall plasser på alle våre arrangement, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.

  Om bidragsyterne

  Sara Omar

  Sara Omar flyktet fra Kurdistan til Danmark på slutten av 1990-tallet. Hun debuterte med boka 'Dødevaskeren' i 2017. Hun har mottatt blant annet den danske Menneskerettighetsprisen i 2019.

  Shazia Majid

  Shazia Majid er journalist og kommentator i VG. Hun er dobbelt SKUP-diplom-vinner og har i en årrekke vært en sterk stemme i den offentlige debatten. Hun kom med boken 'Ut av skyggene - den lange veien mot likestilling for innvandrerkvinner' i 2019.

  Les bøkene ()