Samtale og debatt

AVLYST: Fra Iran til Norge

Hvordan var ungdomstiden under den brutale iranske revolusjonen? Møt bokaktuelle Soudabeh Alishahi, Oslos første fribyforfatter.

Hvordan var ungdomstiden under den brutale iranske revolusjonen? Møt bokaktuelle Soudabeh Alishahi, Oslos første fribyforfatter.
Onsdag 25. nov. 2020
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - ingen påmelding

Arrangementet er avlyst.

For å bidra til å bremse smittespredningen i Oslo, avlyser vi inntil videre alle publikumsarrangementer på Deichmans biblioteker.

--

Hvordan er det å være ungdom og oppleve sin første forelskelse under den brutale revolusjonen som forandret Iran fra et vestlig orientert monarki, til en islamsk republikk? Velkommen til en samtale med Oslos første fribyforfatter som i sin ferske roman gir oss et innblikk i iransk ungdomstid under Ayatollah Khomeini, og veien fra Iran til Norge.

I 'En vakker dag' møter vi Afra som vokser opp i et Iran styrt av Sjahen. Hun opplever sin første forelskelse og ungdomstiden under den brutale revolusjonen. Fra å ha kunnet gå i bikini må hun nå dekke seg til med hijab. Afra gifter seg og flykter med ektemannen til Norge. Hun trekkes mot dette nye som hun får ta del i, og møter Norge og landets kultur med sine iranske briller.

Soudabeh Alishahi møter vår egen Nisrin Maktabi Barkouki til samtale. Barkouki er leder på Deichman Homlia og Deichman Bjørnholt, og medlem av Det flerkulturelle utvalget i Norsk PEN. Hun har tidligere jobbet som seniorrådgiver ved Det flerspråklige bibliotek.


  Praktisk info

  Strømming

  Dette arrangementet blir kun strømmet. Du kan ikke se dette arrangementet i selve biblioteket, men følg gjerne direktesendingen på Facebook-siden vår.

  Smittevern

  For å bidra til å bremse smittespredningen i Oslo, avlyser vi inntil videre alle publikumsarrangementer på Deichmans biblioteker. Du kan fortsatt se direktesendte Deichman-arrangementer på nett.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Bøker av Soudabeh Alishahi ()