Samtale og debatt

AVLYST: Samtale med Vigdis Hjorth

Uredd, skarp, særegen og søkende – og aldri kjedelig! Bokhøsten er ikke den samme uten Vigdis Hjorth. Møt henne i samtale med kollega Roskva Koritzinsky.

Uredd, skarp, særegen og søkende – og aldri kjedelig! Bokhøsten er ikke den samme uten Vigdis Hjorth. Møt henne i samtale med kollega Roskva Koritzinsky.
Tirsdag 24. nov. 2020
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - ingen påmelding

Arrangementet er avlyst.

For å bidra til å bremse smittespredningen i Oslo, avlyser vi inntil videre alle publikumsarrangementer på Deichmans biblioteker.

--

En ny roman av Vigdis Hjorth går sjelden upåaktet hen. Som forfatter nøler hun ikke med å oppsøke ubehaget i kulturen, og høstens roman er intet unntak. I ‘Er mor død’ er det nok en trøblete og fastlåst familierelasjon som settes under lupen.

Vi møter Johanna, en hjemvendt datter som desperat forsøker å forstå og å nærme seg sin distanserte mor, ikke bare i psykologisk forstand, men også helt konkret og fysisk. Som så ofte hos Hjorth stiller hun store eksistensielle spørsmål som angår oss alle. Hun gjør det med stor psykologisk innsikt, og aldri uten humor.

Hjertelig velkommen til et litterært møte mellom to briljante forfattere når Vigdis Hjorth møter stjerneskuddet Roskva Koritzinsky til samtale. Det er bare å glede seg.


  Om bidragsyterne

  Vigdis Hjorth

  Vigdis Hjorth (f. 1959) debuterte med barneboken Pelle-Ragnar i den gule gården i 1983, og har siden utgitt en rekke bejublede og prisbelønte romaner. Blant disse finner vi 'Om bare' (2001), 'Hjulskift' (2007), 'Snakk til meg' (2010), 'Leve posthornet!' (2012), 'Et norsk hus' (2014), og 'Arv og miljø' (2016). Hun regnes som en av våre mest betydningsfulle og toneangivende forfattere og har både vunnet og blitt nominert til en rekke litterære priser. Kritikerprisen har hun, som en av svært få, blitt tildelt hele to ganger. I høst er hun aktuell med romanen 'Er mor død', også den har fått strålende mottakelse.

  Roskva Koritzinsky

  Roskva Koritzinsky (f. 1989) ble nominert både til Tarjei Vesaas’ debutantpris, og hedret med Aschehougs debutantpris, for novellesamlingen 'Her inne et sted' (2013). Hun har siden utgitt romanen 'Flammen og mørket' (2015) og novellesamlingen 'Jeg har ennå ikke sett verden' (2017), begge til svært god mottakelse. I 2018 ble hun nominert til Nordisk råds litteraturpris for sistnevnte. Juryen skrev dengang: «… nu vender hun tilbage til novellerne med en samling, som ikke bare udgør et højdepunkt i hendes dugfriske forfatterskab, men også i den norske litteratur anno 2018.»

  Praktisk info

  Smittevern

  Arrangementene våre skal være trygge, og alle som deltar skal kunne holde god avstand til hverandre. I tråd med Oslo kommunes smittevernregler har vi derfor kun et begrenset antall plasser på arrangementene.

  Alle som deltar må ha billett, sånn at vi kan ta kontakt hvis det blir behov for smittesporing.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Bøker av Vigdis Hjorth ()

   Bøker av Roskva Koritzisnky ()