Samtale og debatt

Begjær til besvær

Er begjæret noe vi skal frykte eller dyrke? Psykologene Siri Gullestad og Sissel Gran har begge skrevet om en av våre sterkeste drifter.

Foto: Sissel Gran/Astrid Waller, Anders Danielsen Lie/Reto Sterchi, Siri Gullestad/Ola Gamst Sæther
Er begjæret noe vi skal frykte eller dyrke? Psykologene Siri Gullestad og Sissel Gran har begge skrevet om en av våre sterkeste drifter.
Tirsdag 21. sep. 2021
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Trang til spenning, til å utforske det nye og ukjente, utgjør én kraft i oss. En annen kraft er behovet for det trygge og velkjente. Det ofte motsetningsfylte i våre kjærlighets- og seksualliv er temaet i Siri Gullestads siste bok 'Å begjære den du elsker'.

Tidligere i år kom Sissel Grans 'Men størst av alt er begjæret', der hun er opptatt av konfliktene som kan oppstå når begjær skaper trøbbel i parforholdet. Vårt begjær kan trekke oss i retninger vi ikke helt forstår, mot noe fremmed, noe utenfor oss selv.

Nå møtes de to i samtale om noen av livets mest brennhete spørsmål, med eksempler fra filmskapere og forfattere som Annie Ernaux, Henrik Ibsen, Stanley Kubrick og Virginie Despentes. Samtalen ledes av skuespiller og lege Anders Danielsen Lie.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes to uker før samtalen, kl 08.00.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.

  Smittevern

  I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er antall plasser på alle våre arrangement begrenset, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  - Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.

  - Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.

  - Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.