Samtale og debatt

Den kritthvite bokbransjen

Hvorfor er samtalen om mangfold og representasjon i norsk forlagsbransje så stille?

Hvorfor er samtalen om mangfold og representasjon i norsk forlagsbransje så stille?
Torsdag 22. okt. 2020
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

«Fortsatt er norske forlag kritthvite», slo Morgenbladet fast da de i 2018 pløyde seg gjennom lista over ansatte i Gyldendal, Aschehoug, Cappelen Damm, Oktober, Flamme og Samlaget, og fant til sammen seks personer (av 601) med «navn med opprinnelse fra en etnisk minoritet».

Vi er nå kommet til 2020 og i det visuelle kunstfeltet er diskusjoner om mangfold og representasjon høyt oppe på agendaen. I bokbransjen derimot, er det fortsatt ganske stille. Det til tross for at det fortsatt ikke finnes en eneste skjønnlitterær redaktør med etnisk minoritetsbakgrunn. Hvorfor ikke det? Kan noe gjøres? I så fall: Hva?

I panelet: Dilani Vamapahan (tidligere forlagsansatt), Tine Kjær (Cappelen Damm), Aon Raza Naqvi (Third Culture Kids) og Mari Eeg (Deichman).

Samtaleleder: Maria Horvei

Arrangeres av Vinduet og Deichman

  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes torsdag 8. september.

  Får du ikke brukt billettene dine ber vi deg om å gi beskjed til formidling@deichman.no.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår Facebook-side, Deichman Bjørvika.

  Smittevern

  I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er antall plasser på alle våre arrangement begrenset, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.