Samtale og debatt

Etter pandemien: Hvor store forskjeller kan vi leve med?

Velferdsstaten skal ivareta oss alle, men pandemien har forsterket egne lag av vinnere og tapere. Har vi det beste systemet for å imøtegå stadig større forskjeller?

Foto: Hannah Gitmark/Kaja Bruskeland, Lars Kolbeinstveit/CF Wesenberg
Velferdsstaten skal ivareta oss alle, men pandemien har forsterket egne lag av vinnere og tapere. Har vi det beste systemet for å imøtegå stadig større forskjeller?
Torsdag 16. sep. 2021
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Hvilke konsekvenser har politiske valg tatt som følger av pandemien hatt for det norske samfunnet og fordeling av goder? Ungdommen har mistet mye, sosial aktivitet, arbeid og skolegang, og hos fattighuset blir køen stadig lenger. Pandemien har rammet ulikt, med noen vinnere og noen tapere - sosialt, politisk og økonomisk. Har velferdsstaten berget oss, eller må andre prioriteringer gå foran velferdsordningene?

Vi fortsetter dialogen om status etter pandemien og veien fremover, sammen med Hannah Gitmark, nestleder i Agenda, og filosof Lars Kolbeinstveit fra Civita. Samtalen ledes av forfatter og journalist Linn Stalsberg som er bokaktuell med ‘Etter pandemien - det pandemiske er politisk’ på Forlaget Manifest.

Denne samtalen er den andre i rekken av totalt tre arrangementer om dette temaet i høst.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes to uker før samtalen, kl 08.00.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.

  Smittevern

  I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er antall plasser på alle våre arrangement begrenset, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  - Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.

  - Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.

  - Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.