Samtale og debatt

Gaming - bedre enn sitt rykte?

Vi inviterer til en samtale om dataspillenes posisjon i samfunnet i dag . Hvilken funksjon kan de fylle? Hva kan gamingen lære oss, og hva er fallgruvene?

Vi inviterer til en samtale om dataspillenes posisjon i samfunnet i dag . Hvilken funksjon kan de fylle? Hva kan gamingen lære oss, og hva er fallgruvene?
Torsdag 17. sep. 2020
19:00 - 20:00
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Da Robert Steen mistet sønnen Mats, oppdaget han et fellesskap han ikke visste fantes i onlinespillet World of Warcraft. Joachim Haraldsen, bedre kjent som “Noobwork” i spillverden, har en enorm følgerskare og kjenner til samholdet og fellesskapet i dataspillenes verden. Han var selv sengeliggende i flere år, og har uttalt at gamingen reddet livet hans. Samtalen ledes av Aslak Borgersrud.

86 prosent av 9–18-åringer spiller dataspill, viser tall fra Medietilsynet. I 2019 hadde spillvideoer på Youtube flere seere enn Netflix, HBO, Hulu og ESPN til sammen. Allikevel er dataspill en sjanger som fremstår som unyttig tidsfordriv i manges øyne.

Vi inviterer til en samtale om dataspillenes posisjon i samfunnet i dag - er de bedre enn sitt rykte? Hvilken funksjon kan de fylle? Hva kan gamingen lære oss, og hva er fallgruvene?


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes torsdag 3. september.

  Får du ikke brukt billettene dine ber vi deg om å gi oss beskjed på formidling@deichman.no.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.

  Smittevern

  Det er begrenset antall plasser på alle våre arrangement, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.

  Om bidragsyterne

  Robert Steen

  Robert Steen er aktuell med boken ‘Om natten lyser stjernene - historien om vår sønn Mats’, og til vanlig byråd for helse, eldre og innbyggertjenester i Oslo.

  Joachim Haraldsen

  Joachim “Noobwork” Haraldsen er e-sportutøver og en av Norges største Youtube-stjerner, med nesten 200.000 følgere på kanalen sin. Han har vært en av verdens beste spillere i World of Warcraft, og jobber nå med å bygge opp den norske e-sporten.

  Rune Fjeld Olsen

  Rune Fjeld Olsen har jobbet som spilljournalist i flere år, og som spillanmelder i VG og NRK. Olsen driver sitt eget produksjonsselskap hvor han har bygget opp Youtube-kanalen Level Up.

  Bøker om dataspill ()