Formidling og fortelling

Kunstnermøte: Fra samtaler med

Start helgen med høytlesning og en minikonsert, når vi får besøk av kunstner Gunvor Nervold Antonsen og musiker Thomas Eggum.

Foto: Pernille Meidell, privat
Start helgen med høytlesning og en minikonsert, når vi får besøk av kunstner Gunvor Nervold Antonsen og musiker Thomas Eggum.
Fredag 8. des. 2023
15:30 - 16:15
Deichman Bjørvika
3. etasje (3. etasje)
Gratis - ingen påmelding

Når du besøker biblioteket denne vinteren vil du møte noen digre treskulpturer. Disse er laget av Gunvor Nervold Antonsen, og er en del av utstillingen ‘De fleksible’ og ‘Fra samtaler med’. Denne ettermiddagen får vi besøk av kunstneren selv, som leser noen tekster hun har skrevet, historier som danner grunnlaget for historiene bak skulpturene du møter i biblioteket. De grovhogde skulpturene formidler menneskets konflikter og sårbarhet, men også dets evne til å reise seg igjen.

Ettermiddagens blir også lydsatt av musiker Thomas Eggum. Han vil spille fra noen av sine soloprosjekter, blant annet fra ‘Songs made of Wool’.


  Om bidragsyterne

  Gunvor Nervold Antonsen

  Gunvor Nervold Antonsen er billedkunstner. Hun arbeider i et spekter av teknikker og forener tekstilmontasje, treskulptur, maleri, lyd og tekster i materielle og romlige komposisjoner. Hun har utgitt bøker i samarbeid med forfattere, og egen diktsamling. I et energisk og grovskåret formspråk utforsker kunstneren samfunn, eksistens og identitet, alltid i samspill med naturens grunnleggende krefter og sykluser.

  Thomas Eggum

  Thomas Eggum er låtskriver, vokalist og gitarist. I hans soloprosjekt kan en få en fornemmelse av at livet henger i en tynn tråd.

  Ærlige, enkle og poetiske tekster sunget på overbevisende utilslørt vis skildrer livet på en enkel og jordnær måte. Med en råhet og en sårbarhet veksler hans musikk mellom det harde og det fintfølende. Thomas Eggum er også del av duoen Burning Motherfuckers sammen med Øystein Monsen.

  Om utstillingen

  Skulpturserien De fleksible som vises på Deichman består av monumentale menneskefigurer. Røft skåret ut med motorsag av hele stammer i gran, bærer de alle synlige sår og sprekker. Det grove og formløse i uttrykket forsterker ideen om tøyelighet.

  For Nervold Antonsen handler det om menneskets unike evne til å strekke seg og tilpasse seg. Samtidig formidles en opplevelse av kontinuerlig prosess; vi blir aldri ferdige.

  Gunvor Nervold Antonsen er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og bor og arbeider i Rollag i Numedal. Arbeidene hennes er vist ved rekke norske kunstinstitusjoner, og blant annet kjøpt inn til Nasjonalmuseet.

  Utstillingen vises på torget i 1. etasje og i 3. etasje til februar 2024. Skulpturene er tidligere vist som en del av i utstillingen med samme navn ved Kunstnernes Hus i Oslo sommeren 2023.