Samtale og debatt

Matias Faldbakken: Levende leirklumper og familieliv

Forfatter og kunstner Matias Faldbakken møter forlegger Synne Øverland Knutsen til samtale om den prisvinnende romanen 'Vi er fem'.

Forfatter og kunstner Matias Faldbakken møter forlegger Synne Øverland Knutsen til samtale om den prisvinnende romanen 'Vi er fem'.
Tirsdag 29. sep. 2020
19:00 - 19:45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Våren 2020 kom Matias Faldbakken med romanen 'Vi er fem', som ble omtalt som “helsprø opplevelse, på den best tenkelige måten” i Dagsavisen, og overrasket anmeldere og lesere landet over. I boka møter vi familiefaren Tormod, som bor på et lite sted med kone og to barn. En dag går han ut i verkstedet og blander rødleire og kunstgjødsel i eltemaskinen, og resultatet er ikke helt som forventet, hverken av han selv eller leserne. Historien spinner av gårde, og det er en overskuddsfortelling preget av innfall, sci-fi, fantasi, og absurditeter. Gjennom et språk som beskriver det ubeskrivelige, tar Faldbakken oss med på en humpete og underholdende leseropplevelse, som også tar opp grunnleggende spørsmål ved livet.

Faldbakken har tatt med seg bakgrunnen fra billedkunsten inn i romanen, og har med dette gitt oss fem romaner som alle har elementer av det overskridende. Faldbakken møter forlegger Synne Øverland Knudsen til samtale.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes to uker før samtalen, kl 08.00 om morgenen.

  Får du ikke brukt billettene dine ber vi deg om å gi oss beskjed på formidling@deichman.no.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.

  Smittevern

  Det er begrenset antall plasser på alle våre arrangement, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.

  Fotografering

  Vi gjør oppmerksom på at det vil være fotograf tilstede under arrangementet.

  Om bidragsyterne

  Matias Faldbakken

  Matias Faldbakken er billedkunstner og forfatter, og debuterte under pseudonymet Abo Rasul i 2001 med en skaninavisk misantropisk trilogi. 'Vi er fem' er hans femte roman, som han mottok flere priser for, både P2-lytternes romanpris, Kritikerprisen og ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris og Ungdommens kritikerpris.

  Synne Øverland Knutsen

  Synne Øverland Knudsen står bak forlaget Fanfare, som har gitt ut både litteratur, musikk, film og tidsskrift.

  Matias Faldbakkens bøker ()