Samtale og debatt

Olaug Nilssen: Omsorgens pris

Møt Olaug Nilssen i samtale med Jan Grue hennes nye bok, 'Yt etter evne, få etter behov'. Kan vi stole på at systemet tar ansvar for omsorgen eller må familien trå til når ting blir ekstra vanskelig?

Bent R. Synnevåg, Samlaget
Møt Olaug Nilssen i samtale med Jan Grue hennes nye bok, 'Yt etter evne, få etter behov'. Kan vi stole på at systemet tar ansvar for omsorgen eller må familien trå til når ting blir ekstra vanskelig?
Tirsdag 20. okt. 2020
19:00 - 19:45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Benjamin er psykisk utviklingshemmet og har snudd en vanlig familie på hodet. Moren hans, Lea, har gitt opp og lagt seg til med mobilspill i senga. Den ansvarsfulle søsteren Rakel har overtatt ansvaret for Sebastian og rundt står flere søsken og foreldre og ser på. Hvem er det egentlig som har ansvaret?

Olaug Nilssen diskuterer kjent tematikk i høstens bok, 'Yt etter evne, få etter behov', med et humoristisk skråblikk. For hva kan vi forvente av hverandre i en familie? Og når er det greit å sette ned foten og si at nok er nok?

Til oss kommer Nilssen for å snakke om omsorg i en moderne, individualistisk tid, i situasjoner som krever mer enn vi er i stand til å gi. Hun skal snakke med forfatter og professor Jan Grue. Temaer som opptar ham er sykdom, kropp, funksjonshemming og normalitet, et godt utgangspunkt for å dykke ned i Nilssens nye bok.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes to uker før samtalen, kl 08.00 om morgenen.

  Får du ikke brukt billettene dine ber vi deg om å gi oss beskjed på formidling@deichman.no.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.

  Smittevern

  I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er antall plasser på alle våre arrangement begrenset, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.

  Om Olaug Nilssen

  Olaug Nilssen brøt gjennom med den tabubrytende boka 'Få meg på, for faen' i 2005, og har siden den gang skrevet bøker i ulike sjangre. 'Tung tids tale' (2017) plasserte henne midt i diskusjonen om sorteringssamfunnet, med en modig åpenhet om å være mor til en funksjonshemmet barn. For romanen ble hun også ble belønnet med Brageprisen. I 2019 mottok Nilssen Doblougprisen for forfatterskapet sitt.

  Bøker av Olaug Nilssen ()

   Om Jan Grue

   Jan Grue er professor og forfatter. Hans bok 'Jeg lever et liv som ligner deres' vant i 2018 Kritikerprisen og ble, som første norske sakprosautgivelse på mer enn 50 år, nominert til Nordisk råds litteraturpris. Grue debuterte i 2010 og har også et faglitterært forfatterskap, der han utforsker temaer som kropp og kroppsforståelse, sykdom, funksjonshemming og normalitet.

   Bøker av Jan Grue ()