Samtale og debatt

Ta det som en mann

Hvilke fordommer må menn leve opp til? Og hvor enkelt er det å bryte med forventningene? Møt fire menn som snakker om hva det vil si å være mann i Norge i dag.

Foto: Geir Schau/Privat, Carl Martin Eggesbø/Privat, Geir Gulliksen/Tale Hendnes, Adel Khan Farooq/Øistein Norum Monsen
Hvilke fordommer må menn leve opp til? Og hvor enkelt er det å bryte med forventningene? Møt fire menn som snakker om hva det vil si å være mann i Norge i dag.
Torsdag 23. sep. 2021
19.00 - 19.45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Mange har en mening om hva det vil si å være en mann. Hvilke fellesnevnere finner vi? Menn er forskjellige, men alle må forholde seg til egne og andres forventninger til seg og sitt kjønn. Hvordan forandrer det seg i livets ulike faser, hvor mye betyr kameratskap og hvor sårbare kan menn tillate seg å være?

I denne samtalen får vi ingen fasit servert av eksperter, men heller høre fire menn med ulik bakgrunn forteller om egne erfaringer og tanker om det å være mann i dag. Møt Carl Martin Eggesbø, Geir Schau, Adel Khan Farooq og Geir Gulliksen i samtale med Brit Aksnes.


Praktisk info

Billetter og strømming

Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes to uker før samtalen, kl 08.00.

Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.

Smittevern

I tråd med Oslo kommunes smittevernregler er antall plasser på alle våre arrangement begrenset, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

- Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.

- Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.

- Praktiser god hånd- og hostehygiene.

Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.

Om bidragsyterne

Carl Martin Eggesbø (26) er skuespiller med bakgrunn fra Teaterhøyskolen. Hans gjennombrudd var som Eskild i NRK-serien Skam, og han har siden den gang vært å se på både teaterscener og filmlerret. Tidligere i år vant Eggesbø realityserien Kompani Lauritzen på TV 2.

Adel Khan Farooq (29) er journalist og filmskaper. Blant temaene som går igjen i arbeidet hans er fremmedgjøring og radikalisering. I 2017 debuterte han som forfatter med ungdomsromanen ‘Mine brødre’.

Geir Gulliksen (57) er forfatter og forlagsredaktør. Helt siden debuten i ‘Mørkets munn’ (1986) har han utforsket relasjoner og kjønnsroller. I år kom essaysamlingen ‘Hvis jeg var mann’, en samling tekster hvor Gulliksen utforsker handlingsrommet til menn.

Geir Schau (61) er programleder og kjent fra radio og TV. Han synger i Mannskoret, et oslobasert kor for folk som ikke trodde de likte korsang. Schau har de siste årene også utgitt flere humorbøker, deriblant ‘Geirs groviser’.

Samtaleleder Brit Aksnes er journalist, kulturfrilanser og filmanmelder. Hun har laget flere reportasjer for NRK Ekko, blant annet serien “Mannfolk”, som ble opptakten til hennes første bok, ‘Mannemenneske’, hvor hun portretterer 23 ulike menn i Norge i dag.