Samtale og debatt

Samtale med Zeshan Shakar

Zeshan Shakar er endelig tilbake med ny bok! Møte ham i samtale med Helene Heger Voldner om 'Gul bok', språk og klasse.

Zeshan Shakar er endelig tilbake med ny bok! Møte ham i samtale med Helene Heger Voldner om 'Gul bok', språk og klasse.
Tirsdag 22. sep. 2020
19:00 - 19:45
Deichman Bjørvika
Deichmansalen (Underetasje)
Gratis - påmelding

Zeshan Shakar debuterte i 2017 med 'Tante Ulrikkes vei', noe han også fikk Tarjei Vesaas debutantpris for. Brevromanen om oppveksten til Mo og Jamal på Stovner ble umiddelbart boka alle måtte lese. Det er store forventninger knyttet til Shakars andre roman, 'Gul bok', og vi skal gjøre et spennende dypdykk i det som definitivt blir en av høstens snakkiser.

I Gul bok møter vi Mani fra Haugenstua, en mann med minoritetsbakgrunn som sliter med å få seg jobb etter endt økonomiutdannelse fra BI. Vi følger Manis klassereise, til Omsorgsdepartementet og Skillebekk, og vi skal denne kvelden snakke om språk, klasse og Statens fellesprosjekt.


  Praktisk info

  Billetter og strømming

  Det er helt gratis å være med, men på grunn av begrenset kapasitet må du ha billett på forhånd. Billettene slippes to uker før samtalen, kl 08.00 om morgenen.

  Får du ikke brukt billettene dine ber vi deg om å gi oss beskjed på formidling@deichman.no.

  Er samtalen fullbooket, eller har du ikke anledning til å delta? Da kan du se samtalen direkte på vår facebook-side, Deichman Bjørvika.

  Smittevern

  Det er begrenset antall plasser på alle våre arrangement, for at det skal være trygt for alle og god plass. Alle som deltar må ha billett så vi har kontroll på hvem som deltar ved eventuell smittesporing.

  • Hold deg hjemme ved luftveissymptomer eller om du sitter i karantene.
  • Husk å holde minst 1 meters avstand til andre lånere og til våre medarbeidere.
  • Praktiser god hånd- og hostehygiene.

  Helsa og sikkerheten til våre lånere og medarbeidere har høyeste prioritet, og vi har derfor innført flere tiltak i samråd med smittevernoverlegen i Oslo.

  Om bidragsyterne

  Zeshan Shakar

  Zeshan Shakar er forfatter og statsviter og har i tillegg studert økonomi ved BI. Med 'Tante Ulrikkes vei' ble han raskt en av Oslos viktigste stemmer. Forfatteren har en unik nærhet til stoffet og gir i sine bøker realistiske skildringer av oppvekst og sosiale ulikheter i storbyen.

  Helene Heger Voldner

  Helene Heger Voldner er i dag fungerende seksjonsleder for formidlingsprogrammer ved Deichman Bjørvika. Litteraturviteren har tidligere jobbet som programansvarlig ved Furuset bibliotek og aktivitetshus. Oslos triveligste litteraturfestival, nemlig Groruddalen litteraturfestival ble initiert av henne og vant Gullboken 2019 for årets markeds- eller formidlingstiltak. Med adresse i Groruddalen i tillegg kan vi trygt si at Heger Voldner brenner litt ekstra for Oslo øst.

  Les bøkene ()