Anbefales
Slutten
«Eksistensialistisk, spenning, dystopi.»
Deichman
Thumbs up!4 i Deichman liker denne

Roman

Slutten

ForfatterStrandberg, Mats
Utgitt:2019

Om boken

Lucinda og Simon er 17 år, ensomme og vet at de lever på lånt tid. Det er sommer og verden virker tilsynelatende som før, men de vet at noe kommer til å skje. Om fire uker er vi alle borte, og de vet nøyaktig på hvilket klokkeslett de skal dø. Den siste tiden de har igjen må de velge hvordan tiden skal brukes, hva de vil gjøre og hvem de ønsker å være sammen med. Tragedien til Lucinda og Simon binder dem sammen, og jakten på svar vokser til en felles besettelse. Håpet er å rekke det før himmelen blir hvit og alt er slutt. Dette er en preapokalyptisk dystopi, men også en kjærlighetsfortelling, samt en fortelling til å filosofere over hvem vi er, over menneskets plass i verden og hva vi gjør med kloden vår. Fortelling for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

Originaltittel:

Slutet

Først utgitt:

2018

Målgruppe:
 • 13-15 år

 • Barn og ungdom

Originalspråk:
 • Svensk

Fag/fiksjon:

Fiksjon

Sjanger:
Form:
«Hvordan vil du bruke dine siste uker på jorda?»

Hvert minutt teller når du vet nøyaktig når jorda går under. Spoiler: Denne fortellingen har null sjanse for lykkelig slutt. Rydd kalenderen, denne boka kommer du til å sluke!

Passer for deg som ...

ikke er så opptatt av lykkelige slutter.

Anbefalt av Deichman
«Dvelende pageturner som stiller de store spørsmålene.»

En komet er på vei mot jorda, som kommer til å utslette alt liv. Hvordan påvirker det samfunnet og menneskene å vite nøyaktig når alt slutter? En skikkelig pageturner som samtidig får deg til å tenke. Hva er viktig, hvem er man som menneske og hvilke konsekvenser får valgene man tar tar? Kjærlighet, familietrøbbel - og et aldri så lite mysterium.

Passer for deg som ...

liker dystopier med varme.

Anbefalt av Deichman

Alle utgivelser

 • Slutten

  Bok

  Slutten

  Utgitt 2019
  Norsk (bokmål)
  17 av 29 ledig
  9154512
  3 på venteliste