Anbefales
Never let me go

Roman • Fantastisk

Never let me go

Kathy, Ruth og Tommy var elever ved Hailsham, en idyllisk institusjon på landsbygda i England. Barna levde et skjermet liv og hadde liten kontakt med omverdenen. De ble oppdratt til å til å tro at de var spesielle og at deres trivsel var avgjørende. Men hvorfor var de egentlig der? Først når Kathy er 31 år tillater hun seg å tenke tilbake. Det begynner å gå opp for Kathy, Ruth og Tommy hva de egentlig har vært med på og sannheten om den tilsynelatende lykkelige barndommen og om fremtiden kommer frem.
ForfatterKazuo Ishiguro
Utgitt2005

«En uhyggelig sannhet og en skjellsettende fortelling.»

Etterhvert går sannheten opp og det kjennes helt utrolig; er det mulig? Skjer dette? I vår egen tid? Hvem er disse ungdommene? Hva foregikk på Hailsham og vil vi egentlig vite det? Ishiguros roman stiller mange viktige spørsmål. De viktigste går på etikk og moral knyttet til genetikk og kloning. Tonen er lavmælt, insisterende og uhyggelig.

Passer for deg som ...

liker tankevekkende litteratur.

As
AstridDeichman
«En skole for et annet liv.»

Elevene ved internatskolen Hailsham blir fortalt av de har en spesiell og viktig oppgave, men hva går den egentlig ut på? Vi møter vanlige barn og ungdommer med vanlige gleder og sorger, noe som gjør det grusomme som etterhvert avdekkes ekstra hjerteskjærende.

Passer for deg som ...

er opptatt av menneskelige relasjoner, valg og skjebne.

Deichman-ansatt